Derbykampen omgång 1 på Sjöbo GK 4 juni 2024

Utbytestävlingen Derbykampen Mixed gick av stapeln på Sjöbo GK 4/6 2024. Det var 44 spelare som hade anmält sig. Dock är det så att i lagtävlingen får det bara vara 20 st, 15 herrar plus 5 damer så några fick tyvärr inte vara med i lagtävlingen, men fick vara med i den individuella tävlingen.

Tyvärr verkar det som damer är lite blyga. Från Romele ställde det upp fyra damer av fem möjliga. Men i Sjöbo var det endast två damer, av fem, som själva fick kämpa för lagets dam del. Tack för att ni ställde upp i alla fall.

Tävlingen spelades i mycket fint väder och på en väldigt fin bana. Vädret dagen innan med åskskurar och hagel hade i princip förstört alla bunkrar till ospelbart skick. Trots detta hade banpersonalen lyckats reparera alla bunkrar. Tack för det, banpersonalen!

Sjöbo använde 706 slag medan Romele använde 743, dvs. vi har ett litet försprång inför retur matchen på Romelåsen GK den 3/9 2024.

När det gäller den individuella tävlingen blev det:
Richard Nilsson, Sjöbo GK, vann A-klassen på också duktiga 66 Brutto, tvåa kom Anders Löfberg med 70 o SPHC
Kennet Andersson, Sjöbo GK, vann B-klassen på otroliga 64 Brutto, följd av Jonny Engström Sjöbo GK på 68.


Upprop - Kolla din kalender och boka in detta datum. Vi måste ta chansen att visa att Sjöbo skall man räkna med. Speciellt efterlyses DAMER för att åtminstone kunna fylla upp laget. Till anmälan på Romeleåsens GK.

Mer info om seniorkommittén hittar du här >>.

Kommentarer